Velikonoční linecká zvířátka

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
350 g hladké mouky
250 g Hery
140 g moučkového cukru
2 žloutky
citronová kůra
Vanilkový cukr:
500 g moučkového cukru
1 vanilkový lusk

Postup přípravy receptu

  1. Do prosáté mouky nakrájíme na malé kousky změklý tuk, přidáme prosátý cukr, žloutky, citronovou kůru a rychle zpracujeme těsto. Těsto necháme hodinu odležet v lednici, já ho nechávám do druhého dne.

  2. Těsto vyválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme různé tvary, jak kdo má rád. Pečeme v troubě rozehřáté na cca 170°C dorůžova. Po vychladnutí potřeme rybízovou marmeládou, slepujeme k sobě a posypeme domácím vanilkovým cukrem. Cukroví prospívá uchovávat ho v chladnějším prostředí.

  3. Vanilkový cukr připravíme tak, že část cukru dáme do mixéru a na menší kousky nakrájíme lusk. Společně rozmixujeme a dáme do uzavřené dózy se zbylým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!