Česneková kuřecí polévka s anglickou slaninou

Recepty, Polévky

Suroviny

1 kuřecí skelet bez kůže
4 kuličky pepře
1 snítka libečku
1 lžička soli
1,5 litru vody
1 vejce
špetka sušené petrželky
špetka pepře
špetka soli
50 g libové plátkové anglické slaniny
6 stroužků česneku
česneková pažitka

Postup přípravy receptu

  1. V tlakovém hrnci povaříme skelet se solí, pepřem a libečkem asi 20 minut. Poté ze skeletu obereme maso.

  2. Anglickou slaninu nakrájenou na nudličky na sucho orestujeme na teflonové pánvi, vmícháme na jemno nastrouhaný česnek a odstavíme.

  3. Z rozšlehaného vejce se solí, pepřem a petrželkou usmažíme na suché pánvi po anglické slanině tenkou omeletku, kterou nakrájíme na nudličky.

  4. Do vývaru dáme obrané maso, anglickou slaninu s česnekem, krátce povaříme a odstavíme. Na talíři do polévky přidáme nakrájenou omeletku a doplníme nakrájenou pažitkou. Můžeme dochutit tekutým polévkovým kořením.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!