Česneková kuřecí polévka s anglickou slaninou
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 kuřecí skelet bez kůže
- 4 kuličky pepře
- 1 snítka libečku
- 1 lžička soli
- 1,5 litru vody
- 1 vejce
- špetka sušené petrželky
- špetka pepře
- špetka soli
- 50 g libové plátkové anglické slaniny
- 6 stroužků česneku
- česneková pažitka
Postup Česneková kuřecí polévka s anglickou slaninou
Postup přípravy receptu
-
V tlakovém hrnci povaříme skelet se solí, pepřem a libečkem asi 20 minut. Poté ze skeletu obereme maso.
Anglickou slaninu nakrájenou na nudličky na sucho orestujeme na teflonové pánvi, vmícháme na jemno nastrouhaný česnek a odstavíme.
Z rozšlehaného vejce se solí, pepřem a petrželkou usmažíme na suché pánvi po anglické slanině tenkou omeletku, kterou nakrájíme na nudličky.
Do vývaru dáme obrané maso, anglickou slaninu s česnekem, krátce povaříme a odstavíme. Na talíři do polévky přidáme nakrájenou omeletku a doplníme nakrájenou pažitkou. Můžeme dochutit tekutým polévkovým kořením.