Zabijačková sekaná

Recepty, Mleté maso

Suroviny

700 g mleté vepřové maso
300 g vepřové panenské svíčkové (palec a špička)
2 celá syrová vejce
1 větší cibule
2 starší rohlíky
1 dl mléka
4 stroužky česneku
1 plát vepřové tukové blány
1 hrst majoránky
1 hrst koření na sekanou
kmín celý
kmín mletý
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do čerstvě namletého vepřového masa přidáme vejce, sůl, pepř, utřený česnek, jemně nasekanou cibuli, v mléce namočené a nakrájené rohlíky, majoránku, směs koření na sekanou a mletý kmín. Vše poctivě rukou promícháme.

  2. Konce vepřové panenky nakrájíme podélně a poté na kostky. Kostky osolíme a opepříme a opatrně vmícháme do masové směsi na sekanou.

  3. Rozprostřeme si tukovou blánu (bránici) a na ni uděláme šišku“ ze smíchané masové směsi. Zabalíme do tukové blány a přeložíme do pekáče. Můžeme použít pod sekanou i pečící papír – dle zvyklosti a možnosti, ale není to nutnost.

  4. Sekanou podlijeme 1 dl vody a na povrchu posypeme celým kmínem. Pečeme s rozvahou na vyšší teplotu cca 60 – 90 minut.

  5. Ke konci jakmile sekaná začne zlátnout tak ji přeléváme výpekem.

  6. Podáváme s bramborem a kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!