Prdelačka s řeřichou- zabijačková polévka z polotovaru
Recepty, PolévkySuroviny
- 500 g zabijačkové polévky (viz foto ve fotopostupu)
- 500 g selské tlačenky
- 700 ml horké vody
- 200 ml hrnek vařených krup
- 1 lžíce oleje
- 1 cibule nakrájené nadrobno
- 3 stroužky prolisovaného česneku
- 3 lžíce sušené dobromysli promnuté mezi dlaněmi
- 5 lžic čerstvé řeřichy
Postup Prdelačka s řeřichou- zabijačková polévka z polotovaru
Postup přípravy receptu
-
Na rozehřátém oleji necháme mírně zezlátnout cibuli. Přidáme na větší kostky nakrájenou zabijačkovou polévku a tlačenku. Zasypeme dobromyslí a vše necháme malinko orestovat.
Podlijeme horkou vodou a přikryté poklicí vaříme slabým varem za občasného promíchání 10 minut. Poté přidáme prolisovaný česnek, 4 lžíce řeřichy, podle hustoty trochu krup a necháme projít varem.
Do talíře s polévkou si každý strávník může podle své chuti přidat hromádku krup a posypat zbytkem řeřichy.