Prdelačka s řeřichou- zabijačková polévka z polotovaru

Recepty, Polévky

Suroviny

500 g zabijačkové polévky (viz foto ve fotopostupu)
500 g selské tlačenky
700 ml horké vody
200 ml hrnek vařených krup
1 lžíce oleje
1 cibule nakrájené nadrobno
3 stroužky prolisovaného česneku
3 lžíce sušené dobromysli promnuté mezi dlaněmi
5 lžic čerstvé řeřichy

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátém oleji necháme mírně zezlátnout cibuli. Přidáme na větší kostky nakrájenou zabijačkovou polévku a tlačenku. Zasypeme dobromyslí a vše necháme malinko orestovat.

  2. Podlijeme horkou vodou a přikryté poklicí vaříme slabým varem za občasného promíchání 10 minut. Poté přidáme prolisovaný česnek, 4 lžíce řeřichy, podle hustoty trochu krup a necháme projít varem.

  3. Do talíře s polévkou si každý strávník může podle své chuti přidat hromádku krup a posypat zbytkem řeřichy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!