Chlebíčky se zeleninou

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

2 PL domácí Lučiny
125 g měkkého tvarohu
1 zakysaná smetana
2 stroužky česneku
sůl
pažitka
2 vícezrnné bagety
1 salátová okurka
2 rajčata
6 červených ředkviček pokrájených na tenké plátky
Na ozdobu:
1 jarní cibulka
lístky rukoly
zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Lučinu, zakysanou smetanu, tvaroh, česnek utřený se solí a nasekanou pažitkou ušleháme. Plátky celozrnné veky potřeme pomazánkou a poklademe plátky zeleniny.

  2. Okurku a ředkvičky pokrájíme na struhadle na tenké plátky. Na jednu veku poklademe plátky okurky a plátky ředkviček a na druhou veku poklademe plátky rajčátek a okurky. Dozdobíme lístky rukoly a jarní cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!