Dort Bernardýn se soudkem Božkov
Recepty, DortySuroviny
- Na 1 korpus:
- 5 vajec
- 220 g cukru
- 250 g polohrubé mouky
- 12 lžic oleje
- 12 lžic vlažné vody
- 1/2 prášku do pečiva
- kakao
- Krém:
- 500 g másla
- 250 ml mléka
- 2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
- 50 g 100% tuku
- 1 vanilkový cukr
- moučkový cukr
- kakao
- rybízová marmeláda
- Potahovací hmota:
- 500 g moučkového cukru
- 250 g sušeného polotučného mléka
- 2 lžíce tekutého medu
- 2 lžíce vlažné vody
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce mandlové tresti
- potravinářské barviva
Postup Dort Bernardýn se soudkem Božkov
Postup přípravy receptu
-
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, po částech zašleháme olej. Mouku smícháme s práškem, kakaem a postupně s vodou lehce zamícháme do vaječné pěny. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, rovnoměrně rozetřeme a pečeme v předehřáté troubě na 175 °C asi 15 minut.
Mléko s polohrubou moukou uvaříme na hustou kaši. Do horké zamícháme tuk a vanilkový cukr, necháme vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme, zašleháme kakao a po částech vychladlou kaši, pořádně vyšleháme.
Z korpusů vykrajujeme potřebné tvary psa, povrch potíráme marmeládou a krémem. Střídáme světlé a kakaové části, které slepujeme na sebe.
Z odkrojků, krému a marmelády vypracujeme nepečenou hmotu a dotvarujeme psa do potřebného tvaru. Povrch potřeme krémem. Dáme do lednice ztuhnout. Psa potáhneme marcipánem a dotvarujeme.