Pravá černá zabijačková polévka Prdelačka
Recepty, PolévkySuroviny
- Upraveno pro domácí vaření:
- 1,5 - 2 l ovarového vývaru
- 200 ml vepřové krve (lze objednat u řezníka)
- 250 g vařené kroupy (nebo podle potřeby)
- 3 - 4 stroužky česneku
- hrst sušené majoránky
- pepře co kdo snese
- sůl
Postup Pravá černá zabijačková polévka Prdelačka
Postup přípravy receptu
-
Pokud máme vývar zchladlý, sebereme z povrchu tuk. Přecedíme, uvedeme k varu a stáhneme plamen, aby se již nevařil a byl stále pod bodem varu.
Vmícháme přecezenou krev, nesmí dojít k varu, jinak se srazí. Stále mícháme, alespoň 20 minut. Ke konci přidáme kroupy a prohřejeme spolu s rozmačkaným česnekem a rozemnutou majoránkou.
Poté stáhneme z ohně, opepříme a osolíme až na talíři. Pokud nebudeme jíst všechnu polévku tentýž den, je nutné ji za občasného míchání zcela vychladit a uložit do lednice. Solit by se měla opravdu až při konzumaci.