Kapr Zelenka - úprava podle manžela zpěvačky Petry Janů

Recepty, Ryby

Suroviny

8 větších porcí kapra
3 zelené papriky
500 g rajčat
2 větší cibule
1 citrón
250 g hladké mouky
1/2 sáčku sladké papriky
4 bobkové listy
6 kuliček nového koření
špetka tymiánu
8 stroužků česneku
sůl
olej
citrón na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Porce kapra osolíme, obalíme je v mouce smíchané s červenou paprikou, vložíme na pánev s poněkud vyšším množstvím horkého oleje a na prudším ohni rychle osmažíme. Porce kapra vyjmeme, teplotu snížíme, na pánev vložíme pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět.

  2. Přidáme koření - bobkový list, nové koření a tymián, přidáme pokrájený česnek a pokrájené papriky a dusíme. Když paprika změkne, přidáme na kolečka nakrájená rajčata a ještě krátce dusíme. Vše nakonec nasypeme na osmažené ryby naskládané do pekáčku. Poklademe oloupaným a na kolečka pokrájeným citrónem a dáme krátce zapéct (spíše prohřát) do trouby.

  3. Podáváme s chlebem nebo brambory, ozdobené listy salátu a čtvrtkami citrónu. Pokrm můžeme připravit den předem a pak jen prohřát a můžeme hned podávat. Je to opravdu moc dobré!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!