Kapr Zelenka - úprava podle manžela zpěvačky Petry Janů
Recepty, RybySuroviny
- 8 větších porcí kapra
- 3 zelené papriky
- 500 g rajčat
- 2 větší cibule
- 1 citrón
- 250 g hladké mouky
- 1/2 sáčku sladké papriky
- 4 bobkové listy
- 6 kuliček nového koření
- špetka tymiánu
- 8 stroužků česneku
- sůl
- olej
- citrón na ozdobu
Postup Kapr Zelenka - úprava podle manžela zpěvačky Petry Janů
Postup přípravy receptu
-
Porce kapra osolíme, obalíme je v mouce smíchané s červenou paprikou, vložíme na pánev s poněkud vyšším množstvím horkého oleje a na prudším ohni rychle osmažíme. Porce kapra vyjmeme, teplotu snížíme, na pánev vložíme pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
Přidáme koření - bobkový list, nové koření a tymián, přidáme pokrájený česnek a pokrájené papriky a dusíme. Když paprika změkne, přidáme na kolečka nakrájená rajčata a ještě krátce dusíme. Vše nakonec nasypeme na osmažené ryby naskládané do pekáčku. Poklademe oloupaným a na kolečka pokrájeným citrónem a dáme krátce zapéct (spíše prohřát) do trouby.
Podáváme s chlebem nebo brambory, ozdobené listy salátu a čtvrtkami citrónu. Pokrm můžeme připravit den předem a pak jen prohřát a můžeme hned podávat. Je to opravdu moc dobré!