Uzený jazyk opečený na česneku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vařený uzený jazyk
- 40 g másla
- trochu drceného kmínu
- asi 6 stroužků česneku (podle chuti i více)
Postup Uzený jazyk opečený na česneku
Postup přípravy receptu
-
Uvařený a oloupaný uzený jazyk pokrájíme asi na 1 cm silné plátky. Připravené plátky opékáme na mírnějším ohni po obou stranách v pánvi na rozehřátém másle s kmínem a utřeným česnekem. Hlavně dáváme pozor, aby se nepřipálil česnek!
Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší, polité česnekovým máslem z pánve, pokud je třeba, nakonec přidáme ještě na pánev kousek másla na omaštění přílohy. Pokud podáváme s hranolky, pak přidáme k jídlu i nějaký vhodný oblíbený dip. A podáváme vždy s mísou zeleninového salátu!
Sůl většinou není potřeba, uzené jazyky bývají slané dostatečně (vaříme je ale v přisolené vodě, jinak jsou po uvaření bez chuti).