Houbovník s uzeným masem
Recepty, HoubySuroviny
- 5 housek
- asi 80 g másla
- 2-3 vejce
- 250-300 g uzeného masa i s trochou vývaru (asi 1,5 dl)
- 2 hrsti sušených hub
- zelená petrželka
- pepř a sůl
- 2-4 stroužky česneku (podle chuti a velikosti)
- 1 malá cibule
Postup Houbovník s uzeným masem
Postup přípravy receptu
-
Houby den předem namočíme do studené vody. Pak je povaříme, scedíme (vývar uchováme), houby pokrájíme na menší kousky a podusíme na cibuli zesklovatělé na polovičce másla. Vývar z uzeného ohřejeme asi tak na 75-80°C, dáme do něj zbytek másla a necháme rozpustit. Pak dáme vývar trochu zchladnout.
Do zchladlého vývaru rozkvedláme vaječné žloutky, jemně posekanou petrželku a prolisovaný česnek. Housky nakrájíme na kostky, dáme do mísy, přidáme na kostičky pokrájené maso, podušené a pokrájené houby a posekanou petrželku, opepříme a promícháme.
Zalijeme uzeným vývarem a částí vývaru z hub (podle potřeby), necháme nasáknout. Bílky se špetkou soli ušleháme na tuhý sníh, vmícháme do připravené houskové směsi, vše dáme na vymazaný a vysypaný pekáček a upečeme dočervena.