Houbovník s uzeným masem

Recepty, Houby

Suroviny

5 housek
asi 80 g másla
2-3 vejce
250-300 g uzeného masa i s trochou vývaru (asi 1,5 dl)
2 hrsti sušených hub
zelená petrželka
pepř a sůl
2-4 stroužky česneku (podle chuti a velikosti)
1 malá cibule

Postup přípravy receptu

  1. Houby den předem namočíme do studené vody. Pak je povaříme, scedíme (vývar uchováme), houby pokrájíme na menší kousky a podusíme na cibuli zesklovatělé na polovičce másla. Vývar z uzeného ohřejeme asi tak na 75-80°C, dáme do něj zbytek másla a necháme rozpustit. Pak dáme vývar trochu zchladnout.

  2. Do zchladlého vývaru rozkvedláme vaječné žloutky, jemně posekanou petrželku a prolisovaný česnek. Housky nakrájíme na kostky, dáme do mísy, přidáme na kostičky pokrájené maso, podušené a pokrájené houby a posekanou petrželku, opepříme a promícháme.

  3. Zalijeme uzeným vývarem a částí vývaru z hub (podle potřeby), necháme nasáknout. Bílky se špetkou soli ušleháme na tuhý sníh, vmícháme do připravené houskové směsi, vše dáme na vymazaný a vysypaný pekáček a upečeme dočervena.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!