Žebra s uzeným masem a česnekem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřových žeber
- 200 g uzené krkovičky
- 3 lžíce sójové omáčky
- 8 lžic řepkového oleje
- 3 lžičky sladké mleté papriky
- 2 cibule
- 1 palice česneku
- tenké plátky másla
Postup Žebra s uzeným masem a česnekem
Postup přípravy receptu
-
Žebra rozdělíme na menší části. Ty dáme do pekáče, osolíme, opepříme, zakápneme olejem, přidáme na měsíčky pokrájenou cibuli, rozebraný česnek, na kostky pokrájenou krkovici, sójovou omáčku a mletou papriku. Směs do masa vmasírujeme a necháme den odležet v lednici. Občas maso otočíme.
Druhý den pečeme při 190°C asi 1,2 hodiny. Před koncem přidáme plátky másla. Podávala jsem s chlebem.