Žebra s uzeným masem a česnekem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřových žeber
200 g uzené krkovičky
3 lžíce sójové omáčky
8 lžic řepkového oleje
3 lžičky sladké mleté papriky
2 cibule
1 palice česneku
tenké plátky másla

Postup přípravy receptu

  1. Žebra rozdělíme na menší části. Ty dáme do pekáče, osolíme, opepříme, zakápneme olejem, přidáme na měsíčky pokrájenou cibuli, rozebraný česnek, na kostky pokrájenou krkovici, sójovou omáčku a mletou papriku. Směs do masa vmasírujeme a necháme den odležet v lednici. Občas maso otočíme.

  2. Druhý den pečeme při 190°C asi 1,2 hodiny. Před koncem přidáme plátky másla. Podávala jsem s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!