Čínská kuřecí polévka s Jidášovým uchem

Recepty, Polévky

Suroviny

1/2 kuřete
2 l vody
150 g houby Jidášovo ucho (nakrájené na kousky a 1 hodinu namočené)
1 lžíce sojové omáčky
1 lžička Solamylu
2 vejce
4 lžíce bílého vína
lžíce sekané petrželky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuře omyjeme a zalijeme studenou vodou.

  2. Osolíme a vaříme spolu s houbami do měkka.

  3. Kuře vyjmeme, obereme, maso nakrájíme na kousky, vrátíme do polévky.

  4. Přidáme sójovou omáčku, Solamyl rozpuštěný v troše vody a krátce povaříme.

  5. Nakonec vmícháme rozšlehaná vejce, necháme přejít varem, přidáme víno, promícháme a stáhneme z plotýnky. Dochutíme solí, pepřem a přidáme petržel.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!