Jablkový koláč s pudinkem a mandlemi
Recepty, MoučníkySuroviny
- 300 g hladké mouky
- 150 g másla
- 130 g mletého cukru
- 2 vejce
- citronová kůra
- Dále:
- 500 ml mléka
- 2 vanilkové pudinky
- 300 g zakysané smetany
- 2 žloutky
- vanilkový cukr
- cukr podle chuti
- pár kapek rumu (nemusí být)
- ----
- 5-6 větších jablek
- skořice
- cukr
- mandlové lupínky
Postup Jablkový koláč s pudinkem a mandlemi
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, cukru, másla, vajec a kůry zpracujeme nelepivé těsto. Dáme na půl hodiny odpočnout. Z mléka, pudinku a cukru uvaříme pudink. Do vlahého pudinku zašleháme smetanu a rum.
Jablka očistíme a nakrájíme na měsíčky. Těsto vyválíme na pečícím papíru velikosti plechu (měla jsem 35x24) tak, aby bylo i na bocích. Papír i s těstem dáme na plech.
Na těsto poklademe jablka, posypeme skořicí a cukrem. Na jablka natřeme pudink a posypeme mandlemi. Pečeme na 180 st. cca 35-40 minut do zlatova.