Vánoční biscotti
Recepty, CukrovíSuroviny
- 360 g hladké špaldové mouky
- 100 g mandlového másla
- 140 g mandlí
- 100 g rozinek
- 200 g třtinového cukru
- 2 vejce
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 2 lžičky mletého zázvoru
- lžička skořice
- muškátový ořech
Postup Vánoční biscotti
Postup přípravy receptu
-
Mouku prosejeme a smícháme s práškem do pečiva a kořením. Ve druhé míse vyšleháme vejce s cukrem. Poté přidáme mandlové máslo. Suché suroviny postupně přidáváme do mokrých. Nakonec přidáme mandle a rozinky. Dáme na 30 minut odpočinout do lednice.
Z těsta vytvoříme 4 válečky, které splácneme, aby byly širší. Pečeme na 180°C 20 minut. Poté, až úplně vychladnou, je nakrájíme na tenké plátky a dáme péct na dalších 20 min na 180°C. Biscotti díky dvojímu pečení budou krásně křupavé.