Vánoční biscotti

Recepty, Cukroví

Suroviny

360 g hladké špaldové mouky
100 g mandlového másla
140 g mandlí
100 g rozinek
200 g třtinového cukru
2 vejce
2 lžičky prášku do pečiva
2 lžičky mletého zázvoru
lžička skořice
muškátový ořech

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme a smícháme s práškem do pečiva a kořením. Ve druhé míse vyšleháme vejce s cukrem. Poté přidáme mandlové máslo. Suché suroviny postupně přidáváme do mokrých. Nakonec přidáme mandle a rozinky. Dáme na 30 minut odpočinout do lednice.

  2. Z těsta vytvoříme 4 válečky, které splácneme, aby byly širší. Pečeme na 180°C 20 minut. Poté, až úplně vychladnou, je nakrájíme na tenké plátky a dáme péct na dalších 20 min na 180°C. Biscotti díky dvojímu pečení budou krásně křupavé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!