Čínská sladkokyselá pálivá polévka (Dělená strava podle LK - zvířata)
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 1,5 l kuřecího vývaru
- půl svazku krájené lahůdkové cibulky
- 4 strouhané mrkve
- posekaná chilli paprička bez semínek
- 6 žampionů
- vařená kuřecí prsa (nebo obraný skelet)
- čtvrt pokrájené zelné hlávky
- mocca lžička psyllia
- 3 lžíce rýžového octa
- 1 lžička březového nebo kokosového cukru
- půl lžíce worchesteru
- slunečnicový olej
Postup Čínská sladkokyselá pálivá polévka (Dělená strava podle LK - zvířata)
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěním půl svazku nakrájené lahůdkové cibule, strouhané mrkve, chilli papričku a restuji. Přidám nakrájené žampionya opět restuji. Zaliji 1,5 l kuřecího vývaru.
Oberu prsa z grilovaného nebo vařeného kuřete, přidám do vývaru spolu s kusem pokrájené zelné hlávky. Psyllium namočím do trochy vody, nechám 10 minut nabýt, doleji vývarem a rozmixuji. Doliji do polévky do požadované hustoty. Dochutím solí, rýžovým octem a kokosovým cukrem. Med mi v tomto případě nepřipadal vhodný.
Ještě jsem přidala velkou špetku mletého chilli, byla málo pálivá, a pro tmavší barvu asi půl lžíce worchesteru.