Čínská sladkokyselá pálivá polévka (Dělená strava podle LK - zvířata)

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1,5 l kuřecího vývaru
půl svazku krájené lahůdkové cibulky
4 strouhané mrkve
posekaná chilli paprička bez semínek
6 žampionů
vařená kuřecí prsa (nebo obraný skelet)
čtvrt pokrájené zelné hlávky
mocca lžička psyllia
3 lžíce rýžového octa
1 lžička březového nebo kokosového cukru
půl lžíce worchesteru
slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěním půl svazku nakrájené lahůdkové cibule, strouhané mrkve, chilli papričku a restuji. Přidám nakrájené žampionya opět restuji. Zaliji 1,5 l kuřecího vývaru.

  2. Oberu prsa z grilovaného nebo vařeného kuřete, přidám do vývaru spolu s kusem pokrájené zelné hlávky. Psyllium namočím do trochy vody, nechám 10 minut nabýt, doleji vývarem a rozmixuji. Doliji do polévky do požadované hustoty. Dochutím solí, rýžovým octem a kokosovým cukrem. Med mi v tomto případě nepřipadal vhodný.

  3. Ještě jsem přidala velkou špetku mletého chilli, byla málo pálivá, a pro tmavší barvu asi půl lžíce worchesteru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!