Patizonové kuličky

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 menší patizon
2 vejce
pepř
1 lžička oregana
1 lžička bazalky
3 stroužky česneku
sůl
několik lžic krupičky
strouhanka na obalení
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Patizón olúpeme a zbavíme semien. Nastrúhame na jemnom strúhadle.

  2. Pridáme žĺtky, oregáno, bazalku, prelisovaný cesnak, korenie a soľ a rukami premiešame. Podľa potreby vmiešame krupičku. Pridávame ju postupne a vždy necháme trocha nabobtnať. Masa nesmie byť tuhá, krupičky pridáme len toľko, aby držala tvar. Nič sa nestane, ak guľky nebudú dokonalé, ale musia ostať jemné, nie tvrdé.

  3. Vyšľaháme sneh z bielkov a jemne vmiešame do zmesi.

  4. Vlhkými rukami tvarujeme guľky, obalíme ich v strúhanke a hneď vyprážame.

  5. Podávame so zemiakni a zeleninou, resp. zeleninovým šalátom. Chutné sú aj studené so šalátom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!