Arašídovo-čočkové sušenky bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

100 g arašídového másla
75 g mouky z červené čočky
45 g třtinového cukru
vanilka (extrakt, prášek)
asi 3 lžíce vody

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin vypracujeme rukama kompaktní pevné těsto. Vodu přidáváme podle potřeby, záleží na tom, jak řídké máme arašídové máslo.

  2. Polévkovou lžící odebíráme kousky velikosti vlašského ořechu. Navlhčenýma rukama z těsta uválíme kuličku a poté ji rozmáčkneme na asi 0.5 cm vysokou placičku.

  3. Vytvarované sušenky pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 °C asi 12-15 min, až než sušenky lehce zezlátnou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!