Vaječná tlačenka s vůní láku z okurek
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 200 ml láku z okurek
- 1 sáček želatiny na vaječnou tlačenku
- 5 lžic majonézy
- 5 vajec
- sůl
- 200 g šunky
- 100 g sladkokyselých okurek
- 300 g mražené zeleniny (hrášek, mrkev, kukuřice)
- 1 lžíce nasekané petrželky
- 1 lžíce nasekané pažitky
- mletý černý pepř
Postup Vaječná tlačenka s vůní láku z okurek
Postup přípravy receptu
-
Ve směsi okurkového láku a 200 ml vody rozmícháme želatinu a necháme ji nabobtnat. Pak ji na mírném ohni zahřejeme, necháme ji rozpustit a odstavíme. Do částečně vychladlé želatiny pak vmícháme majonézu.
Vejce uvaříme v osolené vodě natvrdo, rychle je zchladíme ve studené vodě a oloupeme je. Mraženou zeleninovou směs propláchneme, krátce ji povaříme v osolené vodě, scedíme a necháme vychladnout. Šunku, okurky a dvě vejce nakrájíme na malé kostičky. Zeleninu s pokrájenými vejci a šunkou nasypeme do mísy. Přidáme želatinovou směs, petržel, pažitku, sůl a pepř a vše důkladně promícháme.
Do obdélníkové formy (já použila formu na biskupský chlebíček) nalijeme část směsi, do středu vtlačíme celá vejce a zakryjeme je zbylou směsí. Naplněnou formu vložíme do lednice, nejlépe přes noc a necháme zatuhnout.