Vaječná tlačenka s vůní láku z okurek

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

200 ml láku z okurek
1 sáček želatiny na vaječnou tlačenku
5 lžic majonézy
5 vajec
sůl
200 g šunky
100 g sladkokyselých okurek
300 g mražené zeleniny (hrášek, mrkev, kukuřice)
1 lžíce nasekané petrželky
1 lžíce nasekané pažitky
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Ve směsi okurkového láku a 200 ml vody rozmícháme želatinu a necháme ji nabobtnat. Pak ji na mírném ohni zahřejeme, necháme ji rozpustit a odstavíme. Do částečně vychladlé želatiny pak vmícháme majonézu.

  2. Vejce uvaříme v osolené vodě natvrdo, rychle je zchladíme ve studené vodě a oloupeme je. Mraženou zeleninovou směs propláchneme, krátce ji povaříme v osolené vodě, scedíme a necháme vychladnout. Šunku, okurky a dvě vejce nakrájíme na malé kostičky. Zeleninu s pokrájenými vejci a šunkou nasypeme do mísy. Přidáme želatinovou směs, petržel, pažitku, sůl a pepř a vše důkladně promícháme.

  3. Do obdélníkové formy (já použila formu na biskupský chlebíček) nalijeme část směsi, do středu vtlačíme celá vejce a zakryjeme je zbylou směsí. Naplněnou formu vložíme do lednice, nejlépe přes noc a necháme zatuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!