Vaječná rýže nebo tarhoňa

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

1 velká cibule
sádlo nebo máslo
150 g uzeného masa nebo zauzené šunky
cca 400 g vařené rýže nebo tarhoni
5 rozšlehaných vajec
sůl
pepř mletý
Dle chuti můžeme přidat:
česnek
posekané bylinky
mletá paprika, drcený kmín
tvrdý sýr na kostičky pokrájený (uzený, Gouda...)

Postup přípravy receptu

  1. Na plnější lžíci sádla nebo másla osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Poté přisypeme na kostičky pokrájené uzené nebo šunku. Dle chuti opepříme, případně dle chuti dokořeníme nebo přidáme drcený česnek, bylinky (tymián...) a ještě krátce smažíme.

  2. Uvařenou rýži / tarhoňu přisypeme do připravené směsi, necháme prohřát a vlijeme mírně osolená vejce, která necháme v rýži srazit / ztuhnout. Pokud chceme, můžeme do horké směsi v této fázi přidat hrst pokrájeného sýru, který teplem povolí. Dle chuti osolíme nebo opepříme a můžeme podávat.

  3. Na talířích můžeme dozdobit posekanou pažitkou nebo petrželkou a podáváme s čerstvou nebo sterilovanou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!