Fitness vánoční marokánky

Recepty, Cukroví

Suroviny

200 g jemných ovesných vloček
40 g mandlí
40 g vlašských ořechů
40 g lískových ořechů
40 g sušených meruněk
40 g sušených datlí
140 g medu
20 ml řepkového oleje
400 ml vody
120 g hořké čokolády
12 g kokosového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Na řepkovém oleji osmahneme ovesné vločky. Až budou vonět, tak k nim přidáme na kousky nakrájené sušené ovoce a ořechy. Přidáme med a až se rozpustí, tak přidáme vodu a vaříme do odpaření vody a tuhé konzistence směsi.

  2. Pomocí vlhkých rukou tvoříme na pečícím papíru malá kolečka, Pečeme na 180°C 20 minut. Po vychladnutí rozpustíme čokoládu s kokosovým olejem a pomocí lžičky nanášíme čokoládu na tu stranu marokánek, která je hladká. Je to ta, která ležela na pečícím papíru.

  3. Dáme ztuhnout do lednice a tam je i uložíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!