Medová žebra (Honey ribs)
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1,5 kg vepřových žeber nakrájených na jednotlivé kousky
- 6 lžic jablečného octa
- 4 lžíce tmavé sójové omáčky
- 2 lžíce červeného balsamikového octa
- 1 lžíce cukru
- 2 polévkové lžíce medu
- špetka chilli
Postup Medová žebra (Honey ribs)
Postup přípravy receptu
-
Do většího kastrolu nalijte jablečný ocet, sójovou omáčku, balsamikový ocet a cukr. Přidejte 2/3 šálku vody a promíchejte.
Vložte žebra, zakryjte kastrol a vařte při nižší teplotě, než se maso začne oddělovat od kosti, asi 50 minut.
Poté odeberte žebra, zvyšte teplotu na maximum a redukujte omáčku, dokud se nezačne lesknout, asi 5 až 10 minut. Přidejte med a chilli dle libosti. Krátce prohřejte. Nalijte omáčku na žebra a okamžitě podávejte.