Medová žebra (Honey ribs)

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1,5 kg vepřových žeber nakrájených na jednotlivé kousky
6 lžic jablečného octa
4 lžíce tmavé sójové omáčky
2 lžíce červeného balsamikového octa
1 lžíce cukru
2 polévkové lžíce medu
špetka chilli

Postup přípravy receptu

  1. Do většího kastrolu nalijte jablečný ocet, sójovou omáčku, balsamikový ocet a cukr. Přidejte 2/3 šálku vody a promíchejte.

  2. Vložte žebra, zakryjte kastrol a vařte při nižší teplotě, než se maso začne oddělovat od kosti, asi 50 minut.

  3. Poté odeberte žebra, zvyšte teplotu na maximum a redukujte omáčku, dokud se nezačne lesknout, asi 5 až 10 minut. Přidejte med a chilli dle libosti. Krátce prohřejte. Nalijte omáčku na žebra a okamžitě podávejte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!