Hrachovo-bramborové placičky

Recepty, Luštěniny

Suroviny

100 g loupaného půleného žlutého hrachu
1 větší brambora
3 lžíce tapiokové škrobové mouky (Adveni Medical)
3 lžíce lahůdkového droždí (tebi)
1/2 velmi drobně nasekané cibule (nebo lžička sušené)
1 lžíce sezamových semínek
1/2 lžičky oregana
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Hrách přes noc namočíme a následující den uvaříme v čerstvé vodě doměkka (cca 30-40 minut). Můžeme až mírně rozvařit, kašovitá konzistence pomůže lépe držet placičky pohromadě.

  2. Bramboru uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a najemno nastrouháme.

  3. Z uvařeného hrachu, nastrouhané brambory, tapioky a lahůdkového droždí umícháme těsto, do kterého přidáme cibuli, sezam, oregáno, sůl a pepř.

  4. Nepřilnavou pánev lehce vytřeme olejem, rozehřejeme a pomocí namočené lžíce z těsta nabíráme kousky a formujeme z nich placičky. Smažíme z obou stran dozlatova. Případně můžeme placičky rozložit na plech vyložený pečicím papírem, pokapat olejem a upéct v troubě. Ihned podáváme, dokud jsou placičky křupavé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!