Irský kotlík
Recepty, Jiné masoSuroviny
- cca 400 g jehněčího masa
- 3 mrkve
- 1/4 celeru
- 1 petržel
- 2 brambory
- trochu květáku - cca 4 růžičky
- 1 větší cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 rajčata
- 2 PL kečupu
- olej
- 2 snítky rozmarýnu
- 2 Bohaté bujóny hovězí (vanička)
- 2 Zeleninové bujóny
- 1 kostka Masoxu
- 2 KL mleté sladké papriky
- sůl
- kmín
- pepř
- mouka na zahuštění
Postup Irský kotlík
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, poté přidáme maso nakrájené na kostky a zprudka opečeme. Lehce osolíme, opepříme, dáme trochu kmínu. Poté posypeme paprikou a za stálého míchání lehce osmahneme, ale ne moc, aby nezhořkla. Podlijeme vodou, přidáme bujóny a Masox.
Chvíli dusíme, a když je maso napůl měkké, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, celer, petržel, květák, na kostky rajčata a brambory. Přihodíme rozmarýn - bez stonků. Pod pokličkou dusíme, než bude maso zcela měké.
Na závěr přidáme kečup, dle chuti česnek. Dle potřeby zahustíme. Podáváme s pečivem.