Knedlíky s vajíčky, jak je dělají v Cajzově mlejně
Recepty, OstatníSuroviny
- 4 porce houskového knedlíku (cca 20 plátků))
- 200 g voňavého uzeného boku
- 2 cibule
- 10 vajec
- sádlo
- pepř
- sůl
Postup Knedlíky s vajíčky, jak je dělají v Cajzově mlejně
Postup přípravy receptu
-
Knedlíky nakrájíme na kousky velikosti sousta, uzený bok na středně velké kostičky a cibuli na tenké proužky (cibuli na čtvrtiny a poté na slabší proužky).
Ve velké pánvi rozehřejeme sádlo a kousky knedlíků opečeme dozlatova a dokřupava.
Na vedlejší plotýnce opečeme uzený bůček s cibulí dohněda a vše smícháme.
Vejce rozklepneme do samostané misky a vlijeme do středu pánve k horkým knedlíkům, cibuli a uzenému boku. Promícháváme nejdříve bílek tak, aby se spojil se surovinami v pánvi.
Po ztuhnutí bílku rychle vmícháme žloutek a pánev odstavíme z plotýnky. Osolíme, opepříme a ihned horké servírujeme s kyselou okurkou nebo sladkokysele ochuceným hlávkovým salátem.