Kuře à la kung pao

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 ks nebo 1 kg kuřecích prsou
1-4 střední cibule
1-2 polévkové lžíce sojové omáčky
1/2 kávové lžičky kari
1 kávová lžička pepře
1/2 červené mleté papriky
1 kávová lžička soli
1 žloutek i vice
4 polévkové lžíce oleje
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Prsa umyjeme a nakrájíme na nudličky. Dáme do misky, nejlépe uzavíratelné. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  2. Připravíme směs: do misky dáme kari, sůl, pepř, papriku, přidáme sojovou omáčku, žloutky a olej. Pořádně zamícháme.

  3. Kolečka cibule oddělíme od sebe a přidáme do misky k masu. Zalijeme směsí a pořádně promícháme. Dáme alespoň na jeden den odležet.

  4. Druhý den vezmeme pánev, dáme přiměřené množství oleje a rozpálíme ho. Přidáme přiměřené množství směsi tak, aby se pěkně rozprostřela po dně pánve a nebylo tam více vrstev. Smažíme do zlatova za občasného promíchání. Jako přílohu lze použít chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!