Plněná vepřová panenka fazolkami a slaninou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- šál vepřové panenky
- asi 100 g čerstvých fazolek
- asi 100 g dlouhé slaniny
- sůl
- česnekový pepř
- drcený kmín
- brambory
- mrkev
- kousek másla
Postup Plněná vepřová panenka fazolkami a slaninou
Postup přípravy receptu
-
Maso podél rozkrojíme a lehce naklepeme. Osolíme, opepříme a položíme plátky slaniny. Z fazolek odkrojíme konce a dáme na slaninu.
Smotáme a svážeme nití. Posypeme kmínem a panenku na pánvi s trochou oleje orestujeme ze všech stran. Pak přidáme trochu vody (100 ml) lžíci másla a dáme i s pánví do trouby.
Pečeme asi ještě aspoň 20 minut. Před koncem přidáme mouku a provaříme.
Přílohu jsem volila bramborovo-mrkvové pyré. Brambory uvaříme spolu s mrkví v osolené vodě do měkka a rozmixujeme.