Plněná vepřová panenka fazolkami a slaninou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

šál vepřové panenky
asi 100 g čerstvých fazolek
asi 100 g dlouhé slaniny
sůl
česnekový pepř
drcený kmín
brambory
mrkev
kousek másla

Postup přípravy receptu

  1. Maso podél rozkrojíme a lehce naklepeme. Osolíme, opepříme a položíme plátky slaniny. Z fazolek odkrojíme konce a dáme na slaninu.

  2. Smotáme a svážeme nití. Posypeme kmínem a panenku na pánvi s trochou oleje orestujeme ze všech stran. Pak přidáme trochu vody (100 ml) lžíci másla a dáme i s pánví do trouby.

  3. Pečeme asi ještě aspoň 20 minut. Před koncem přidáme mouku a provaříme.

  4. Přílohu jsem volila bramborovo-mrkvové pyré. Brambory uvaříme spolu s mrkví v osolené vodě do měkka a rozmixujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!