Levandulová srdíčka
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto:
- 220 gramů hladké mouky dobře prosáté
- 110 gramů másla (případně Hera)
- 70 gramů moučkového cukru
- 1 čajová lžička levandulového medu (případně lesního, lučního atp.)
- 1/2 balíčku vanilkového cukru (pokud nemáte levandulový med)
- 1 sáček vanilkového pudinku
- 2 žloutky
- 1-2 polévkové lžíce vlahého mléka
- Na obalování:
- levandulový cukr
- vanilkový cukr
- 1/2 kávové lžičky potravinářského barviva
- Z uvedené dávky napečete zhruba 80 kousků cukroví (drobnější tvary)
Postup Levandulová srdíčka
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience (vyjma těch na obalování cukroví) smícháme a vypracujeme těsto.
Zabalíme do potravinové folie a necháme alespoň hodinu v ledničce odpočívat.
Poté vyjmeme z ledničky, vybalíme z folie a necháme těstu chvíli, aby povolilo.
Na pomoučeném vále vyválíme plát asi 3 mm vysoký a vykrajujeme srdíčka.
Pečeme v předehřáté troubě při teplotě okolo 170 stupňů asi 8 minut.
Ještě horké, ihned po vyjmutí z plechu, obalujeme v cukrech moučkový (levandulový) + vanilkový s potravinářským barvivem.