Levandulová srdíčka

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
220 gramů hladké mouky dobře prosáté
110 gramů másla (případně Hera)
70 gramů moučkového cukru
1 čajová lžička levandulového medu (případně lesního, lučního atp.)
1/2 balíčku vanilkového cukru (pokud nemáte levandulový med)
1 sáček vanilkového pudinku
2 žloutky
1-2 polévkové lžíce vlahého mléka
Na obalování:
levandulový cukr
vanilkový cukr
1/2 kávové lžičky potravinářského barviva
Z uvedené dávky napečete zhruba 80 kousků cukroví (drobnější tvary)

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience (vyjma těch na obalování cukroví) smícháme a vypracujeme těsto.

  2. Zabalíme do potravinové folie a necháme alespoň hodinu v ledničce odpočívat.

  3. Poté vyjmeme z ledničky, vybalíme z folie a necháme těstu chvíli, aby povolilo.

  4. Na pomoučeném vále vyválíme plát asi 3 mm vysoký a vykrajujeme srdíčka.

  5. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě okolo 170 stupňů asi 8 minut.

  6. Ještě horké, ihned po vyjmutí z plechu, obalujeme v cukrech moučkový (levandulový) + vanilkový s potravinářským barvivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!