Vepřové plátky na houbách à la roštěná s rýží

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 vepřové kotletky
100 g žampionů
2 cibule
plnotučná hořčice
rýže
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kotletky osolíme, opepříme, potřeme z obou stran plnotučnou hořčicí a dáme na rozpálený olej osmahnout z obou stran. Jakmile je maso opečené z obou stran, vyndáme ho z pánve a na zbylém výpeku uděláme nakrájenou cibulku spolu s nakrájenými žampiony.

  2. Jakmile cibulka zezlátne a houby také, tj. asi po 5. minutách vložíme zpátky ke směsi maso a zalijeme horkou vodou, nebo vývarem. Necháme dusit cca hodinu, dokud není maso krásně křehké. Můžeme párkrát podlít během dušení a přidat ještě 1 lžíci hořčice, ale v žádném případě už nesolit, tuto funkci splní právě hořčice.

  3. Mezitím, než se nám hodinku podusí maso, uděláme rýži a máme hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!