Těstovinové závitky s ledovým salátem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

Mozarella
lasagne
Parmezán
ledový salát
kvalitní šunka

Postup přípravy receptu

  1. Do osolené vroucí vody s kapkou olivového oleje vložíme pláty lasagní (cca 1 na osobu). Mezitím si nastrouháme na jemno parmezán a připravíme náplň.

  2. Náplň připravíme tak, že nasekáme na jemno mozarellu se šunkou.

  3. Když jsou lasagne hotové, vyndáme je a rozprostřeme na podložku. (Nevadí, když se plát při vaření trochu potrhá, aby se k sobě jednotlivé pláty při vaření neslepily, je dobré s nimi pohybovat a míchat je.)

  4. Plát posypeme parmezánem, který dodá výraznější chuť a rozetřeme na něj připravenou náplň.

  5. Poté plát svineme a nakrájíme na malá kolečka. Podáváme s ledovým salátem (je možné jej dochutit trochou soli a citronovou šťávou), který lze také lehce zasypat parmezánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!