Salát z pečených ředkviček

Recepty, Saláty

Suroviny

3 svazky ředkviček
2-3 jarní cibulky
olivový olej
1 lžíce hnědého cukru
2 lžíce vinného octa
sůl
pepř
Zálivka:
8 lžic bílého jogurtu
pažitka
tymián
řeřicha

Postup přípravy receptu

  1. Ředkvičky omyjeme, rozčtvrtíme, jarní cibulku nakrájíme na špalíčky.

  2. Rozpálíme olej na pánvi, vhodíme ředkvičky a opékáme.

  3. Po chvíli přidáme jarní cibulku.

  4. Když se obě zeleniny opečou hezky dorůžova, zasypeme cukrem, necháme zkaramelizovat, pak zakapeme octem, prohodíme, lehce podlijeme vodou (asi 2-3 lžíce) a povaříme na zahoustlou šťávičku. Necháme zchladnout, pak osolíme a opepříme.

  5. Do jogurtu dáme nasekané bylinky, lehce osolíme a opepříme.

  6. Ředkvičky podáváme s ochuceným jogurtem a posypeme řeřichou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!