Salát z pečených ředkviček
Recepty, SalátySuroviny
- 3 svazky ředkviček
- 2-3 jarní cibulky
- olivový olej
- 1 lžíce hnědého cukru
- 2 lžíce vinného octa
- sůl
- pepř
- Zálivka:
- 8 lžic bílého jogurtu
- pažitka
- tymián
- řeřicha
Postup Salát z pečených ředkviček
Postup přípravy receptu
-
Ředkvičky omyjeme, rozčtvrtíme, jarní cibulku nakrájíme na špalíčky.
Rozpálíme olej na pánvi, vhodíme ředkvičky a opékáme.
Po chvíli přidáme jarní cibulku.
Když se obě zeleniny opečou hezky dorůžova, zasypeme cukrem, necháme zkaramelizovat, pak zakapeme octem, prohodíme, lehce podlijeme vodou (asi 2-3 lžíce) a povaříme na zahoustlou šťávičku. Necháme zchladnout, pak osolíme a opepříme.
Do jogurtu dáme nasekané bylinky, lehce osolíme a opepříme.
Ředkvičky podáváme s ochuceným jogurtem a posypeme řeřichou.