Kadlíkova krkovička s erteplama
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 plátky krkovice (silné, váha těch dvou kousků 0,7 kg)
- česnek
- sůl
- pepř
- tymián
- čilli
- olej
- hladká mouka
- sádlo
Postup Kadlíkova krkovička s erteplama
Postup přípravy receptu
-
Krkovici jsem potřel třeným česnekem, okořenil, a dal na den odležet do mísy s olejem. V den přípravy jsem krkovici jenom nechal okapat od oleje a vyválel v mouce.
Pak jsem hodil na pánev a zprudka osmažil, až se z mouky udělala krusta. Musel jsem každý kousek zvlášť, oba se na pánev nevlezly.
Osmažené maso jsem přendal na plech a přelil olejem s kořením v kterém se marinovalo.
Tady odbočím, přidal jsem i dvě kuřecí stehna z velkých brojlerů, (pro dceru), která jsem okořenil paprikou a pepřem. Tohle jsem strčil do trouby zapéct.
Zatímco se maso peklo, dal jsem vařit brambory a vytáhl z mražáku pořádnou hrst medvědího česneku. Ten jsem ještě zmrzlý pokrájel na nudličky a vmíchal do uvařených brambor.
Než se maso upeklo, ještě jsem stačil zadělat na kynuté buchty s tvarohem, povidlama a slazenými malinami, které se pekly během večeře.
Jako byla to bašta, jenom doufám, že tyhle stránky nečte moje doktorka..