Kadlíkova krkovička s erteplama

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 plátky krkovice (silné, váha těch dvou kousků 0,7 kg)
česnek
sůl
pepř
tymián
čilli
olej
hladká mouka
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici jsem potřel třeným česnekem, okořenil, a dal na den odležet do mísy s olejem. V den přípravy jsem krkovici jenom nechal okapat od oleje a vyválel v mouce.

  2. Pak jsem hodil na pánev a zprudka osmažil, až se z mouky udělala krusta. Musel jsem každý kousek zvlášť, oba se na pánev nevlezly.

  3. Osmažené maso jsem přendal na plech a přelil olejem s kořením v kterém se marinovalo.

  4. Tady odbočím, přidal jsem i dvě kuřecí stehna z velkých brojlerů, (pro dceru), která jsem okořenil paprikou a pepřem. Tohle jsem strčil do trouby zapéct.

  5. Zatímco se maso peklo, dal jsem vařit brambory a vytáhl z mražáku pořádnou hrst medvědího česneku. Ten jsem ještě zmrzlý pokrájel na nudličky a vmíchal do uvařených brambor.

  6. Než se maso upeklo, ještě jsem stačil zadělat na kynuté buchty s tvarohem, povidlama a slazenými malinami, které se pekly během večeře.

  7. Jako byla to bašta, jenom doufám, že tyhle stránky nečte moje doktorka..


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!