Zapečené houskové knedlíky

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

400 g houskového knedlíku
200 g salámu Gothaj
1 kelímek šlehačky 33 %
5 syrových vajec
máslo
sůl
pepř čtyř barev

Postup přípravy receptu

  1. Houskový knedlík nakrájíme na kolečka a následně na malé kostičky. Stejně tak to uděláme s malou štanglí“ salámu Gothaj.

  2. Do misky si rozklepneme pět čerstvých vajec, které rozšleháme, a přilijeme k nim celý obsah kelímku se šlehačkou. Lehce osolíme, opepříme a ještě promícháme.

  3. Nachystáme si zapékací misku (na uvedené množství je vhodná miska o objemu dvou litrů). Misku si vymažeme máslem. Do vymazané misky nasypeme polovinu nakrájených kostiček houskového knedlíku.

  4. Na tuto vrstvu dáme nakrájené kostičky Gothaje a opepříme čerstvě mletým pepřem čtyř barev. Vše zasypeme zbylou polovinou nakrájeného houskového knedlíku a zalijeme šlehačkou s rozmíchanými vejci. Na povrchu ještě opepříme a zlehka povrch posypeme jemnou rohlíkovou strouhankou.

  5. Na takto zasněžený“ obsah zapékací misky položíme čtyři tenké plátky másla.

  6. Vložíme do rozpálené trouby a pečeme nezakryté cca 30 minut, dokud nám povrch krásně nezezlátne. Vynikající přílohou je okurkový salát. Zdobíme sekanou šalotkou a pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!