Čína I
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g Kuřecí stehno horní
- 1 sáček rýže paraboiled
- 1/2 sáčku koření Čína (značky Dle Gusta)
- 2 PL škrobu pro přípravu masitých jídel
- 450 g zelenina Chinese vegetables mix
- 1 KL Vegety
- sůl na dochucení
- 1 malá chilli paprička
- 2 středně velké cibule
- voda (na rozdělání škrobu)
- 2 PL oleje
Postup Čína I
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna omyjeme a očistíme. Kůži stáhneme. Stehna vykostíme a nařežeme na kousky o velikosti asi 2x2 cm. Kůže a kosti můžeme použít na polévku.
Na pánev dáme 2PL oleje a vložíme nakrájené kousky masa. Maso na oleji orestujeme.
Na orestované maso dáme 1 KL vegety, zamícháme a dáme na maso rozkrájenou cibuli na hrubo. Když se nám cibule s masem osmaží do růžova, tak přilijeme hrnek vody. Chvíli dusíme pod pokličkou do změknutí masa.
Podle potřeby podlijeme vodu, přidáme jemně nakrájenou chilli papričku, 1/2 sáčku koření na čínu (Dle Gusta), zamícháme a nasypeme sáček zeleniny (Chinese vegetables mix, 450 gramů).
Promícháme a pod pokličkou dusíme do mírného změknutí zeleniny.
Na úplný závěr rozděláme v normálním hrnečku na kávu vodu, společně s 2PL škrobu a vlijeme do směsi, chvíli prohřejeme a podle chuti dosolíme a Čína je hotova.
Zároveň s přípravou pokrmu si v hrnci s vodou vaříme rýži, kterou nezapomeneme osolit. Celá doba vaření uvedeného receptu nepřekračuje 30-40 minut, podle zdatnosti kuchaře. Tato rychlá a chutná čína se připravuje bez zdlouhavého nakládání masa.