Houbové buchty

Recepty, Houby

Suroviny

Těsto:
400 g hladké mouky
80 g rozpuštěného tuku
1 vejce
10 g droždí
2 dl mléka
sůl
Náplň:
500 g lesních hub
zelená část pórku
1 velká cibule
2 vejce
1 lžíce oleje
pepř
sůl
majoránka
mletý kmín
Na potření:
1 vajíčko
Na posypání:
kmín
lněné semínka
sezamová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Všetky prísady na cesto dáme do misy a vymiešame dobre na hladké cesto. Necháme podkysnúť asi 30 min (pozor, nevykysne ako cesto s väčším obsahom droždia).

  2. Na oleji orestujeme nadrobno narezanú cibuľu a pór (krátko).

  3. Pridáme narezané huby, osolíme, okoreníme a podíme dovtedy, kým sa všetka tekutina nevydusí (cca 20 minut).

  4. Potom dochutíme radcou a majoránkou, vmiešame vajíčka a necháme na ohni stuhnúť. Odstavíme a necháme vychladnúť.

  5. Cesto vyvaľkáme asi na 1,5 cm hrúbku, narežeme na štvorce, na každý dáme náplň a vytvarujeme buchty.

  6. Uložíme na plech, potrieme vajíčkom, posypeme ľanovým alebo sezamovým semienkom a rascou a upečieme.

  7. Podávame teplé s čajom, ale sú dobré aj vychladnuté. A výborné sú k vínku a pivu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!