Karbanátky z patizonu a uzeného masa
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 větší patizon
- 200 g uzeného masa
- 1 cibule
- 1 jarní cibulka
- 3-4 stroužky česneku
- 1 vejce
- strouhanka
- sůl
- pepř
- majoránka
- olej
Postup Karbanátky z patizonu a uzeného masa
Postup přípravy receptu
-
Patizon rozkrájíme na kousky, odstraníme semena a oloupeme ho. Vložíme do kastrolu, podlijeme trochou vody, lehce osolíme a necháme pod pokličkou 10 minut podusit. Pak zbylou vodu scedíme a patizon necháme zchladnout. Cibuli nakrájíme nadrobno a na lžičce oleje ji osmahneme dozlatova.
Pak z každého kousku v dlaních vymáčkneme vodu a spolu s uzeným masem umeleme na masovém mlýnku. K umleté směsi přidáme vejce, osmaženou cibuli, jarní cibulku nakrájenou na kolečka, sůl, pepř, majoránku a tolik strouhanky, aby se vzniklá hmota nerozpadala (dala jsem asi 6 lžic).
Z hmoty tvoříme karbanátky a smažíme je v rozehřátém oleji.