Karbanátky z patizonu a uzeného masa

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 větší patizon
200 g uzeného masa
1 cibule
1 jarní cibulka
3-4 stroužky česneku
1 vejce
strouhanka
sůl
pepř
majoránka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Patizon rozkrájíme na kousky, odstraníme semena a oloupeme ho. Vložíme do kastrolu, podlijeme trochou vody, lehce osolíme a necháme pod pokličkou 10 minut podusit. Pak zbylou vodu scedíme a patizon necháme zchladnout. Cibuli nakrájíme nadrobno a na lžičce oleje ji osmahneme dozlatova.

  2. Pak z každého kousku v dlaních vymáčkneme vodu a spolu s uzeným masem umeleme na masovém mlýnku. K umleté směsi přidáme vejce, osmaženou cibuli, jarní cibulku nakrájenou na kolečka, sůl, pepř, majoránku a tolik strouhanky, aby se vzniklá hmota nerozpadala (dala jsem asi 6 lžic).

  3. Z hmoty tvoříme karbanátky a smažíme je v rozehřátém oleji.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!