Celozrnná pizza (bezpracná)
Recepty, PizzySuroviny
- 200-210 g vody
- 20 g oleje
- 150 g pšeničné celozrnné mouky
- 150 hladké mouky
- lžička soli
- 4 g čerstvého droždí
Postup Celozrnná pizza (bezpracná)
Postup přípravy receptu
-
Ve vodě rozmícháme všechny suroviny do volného těsta – třeba vařečkou. Není zapotřebí nijak razantně hníst, těsto bude dlouho kynout v lednici. Mísu dobře zakryjeme víkem a hned uložíme do lednice – na 12-24 hodin.
Před pečením mísu vyndáme z lednice, naolejovanými prsty z ní vytáhneme těsto. Ještě ve vzduchu, při přenášení, ho lehce roztáhneme, naolejovanými prsty pak roztlačíme po celém plechu (pod těsto, na plech, přijde pečící papír nebo fólie).
Naplníme, jak jsme zvyklí nebo tím, nač máme chuť. My těsto zlehka potřeli rajčaty, posypali oreganem, pokladli šunkou, klínky nasucho grilovaných koleček lilku a mozzarellou. Necháme dokynout a upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/15-20 minut).