Gnocchi a cuketa v rajčatové omáčce
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 5-6 vyzrálých velkých rajčat
- 500 g gnocchi
- 100 g anglické slaniny
- 1 zelená malá cuketa
- 1 žlutá malá cuketa
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 100 -150 ml rajčatového pyré
- 100 -150 ml kuřecího vývaru
- sůl
- pepř
- bazalka
- oregano
- cukr podle chuti
- špetka skořice
- trochu oleje
Postup Gnocchi a cuketa v rajčatové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Rajčata nařízneme do kříže a spaříme horkou vodou. Zchladíme a oloupeme. Slaninu a cuketu nakrájíme na kousky, cibuli a česnek nadrobno.
Na trošce oleje opečeme slaninu s cibuli a pak přidáme česnek. Přisypeme cuketu a nadrobno nakrájená rajčata.
Přidáme pyré a trochu vývaru. Osolíme a dusíme téměř doměkka. Vsypeme neuvařené gnocchi, podle potřeby podlijeme vývarem a vaříme asi 5 minut, do změknutí noků.
Nakonec dochutíme bylinkami, pepřem, špetkou cukru a skořice. Na talíři můžeme posypat strouhaným sýrem.