Šmakounovy rychloknedlíčky

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

400 g meruňkového Šmakouna
100 g bílého jogurtu
200 g pšeničné krupice
200 g rýžové krupice
1 vejce
500 g směsi lesního ovoce
2 lžíce kukuřičného škrobu
stévie na doslazení
100 g hořké čokolády Vivani
4 lžíce sirupu z agáve

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme těsto. Šmakouna rozmixujeme s jogurtem, přidáme oba druhy krupice, vejce a propracujeme kompaktní těsto. Vyválíme si malé knedlíčky o velikost zhruba golfového míčku. Vložíme do vroucí vody a vaříme, dokud nevyplavou na hladinu - cca 10-15 minut podle velikosti.

  2. Mezitím si v rendlíku ohřejeme lesní ovoce, které jsme podlili 200 ml vody. Jakmile je ovoce vroucí, necháme pár minut podusit, polovinu dáme stranou do misky. Ovoce v rendlíku rozmixujeme a vmícháme škrob. Povaříme ještě cca 2-3 minut, odstavíme, vmícháme ovoce z misky a případně celé dosladíme stévií.

  3. Hotové knedlíčky lehce namočíme v sirupu, obalíme nastrouhanou čokoládou a servírujeme s ovocnou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!