Mrkvové řezy jednoduché ale žravé

Recepty, Moučníky

Suroviny

30 dkg mrkve
20 dkg cukru krupice
2 vejce
30 dkg polohrubé mouky
10 dkg másla (nebo hery)
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
Na polevu:
15 dkg moučkový cukr
1 lžíce vody (vařící)
1-2 lžíce citronové štávy

Postup přípravy receptu

  1. Na jemno nastrouhanou mrkev, 2 celá vejce a cukr zamícháme gumovou stěrkou, rozpuštěné máslo, mouku s práškem a vanilkový cukr opět zamícháme a dáme péct na vymazaný a vysypaný (hrubou moukou nebo kokosem) klasický plech a vložíme to do rozehřáté trouby na 200°C a pečeme 5 min.

  2. Po 5 minutách hned troubu ztlumíme na 170°C a pečeme asi 15 min. Podíváme se a prsty zkusíme, jestli je hotová případně ještě 5 minut dopečeme (nesmí být moc, protože je tenčí a při krájení by se lámala a drobila).

  3. Po vystydnutí polijeme polevou - cukr s vodou a štávou třeme nejlépe gumovou stěrkou v neumělé misce nebo hlubokém talíři do zbělení asi 5 minut bez přestání. Vypadá to složitě ale je to fakt jednoduché a dobré.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!