Mrkvové řezy jednoduché ale žravé
Recepty, MoučníkySuroviny
- 30 dkg mrkve
- 20 dkg cukru krupice
- 2 vejce
- 30 dkg polohrubé mouky
- 10 dkg másla (nebo hery)
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- Na polevu:
- 15 dkg moučkový cukr
- 1 lžíce vody (vařící)
- 1-2 lžíce citronové štávy
Postup Mrkvové řezy jednoduché ale žravé
Postup přípravy receptu
-
Na jemno nastrouhanou mrkev, 2 celá vejce a cukr zamícháme gumovou stěrkou, rozpuštěné máslo, mouku s práškem a vanilkový cukr opět zamícháme a dáme péct na vymazaný a vysypaný (hrubou moukou nebo kokosem) klasický plech a vložíme to do rozehřáté trouby na 200°C a pečeme 5 min.
Po 5 minutách hned troubu ztlumíme na 170°C a pečeme asi 15 min. Podíváme se a prsty zkusíme, jestli je hotová případně ještě 5 minut dopečeme (nesmí být moc, protože je tenčí a při krájení by se lámala a drobila).
Po vystydnutí polijeme polevou - cukr s vodou a štávou třeme nejlépe gumovou stěrkou v neumělé misce nebo hlubokém talíři do zbělení asi 5 minut bez přestání. Vypadá to složitě ale je to fakt jednoduché a dobré.