Pytlák Říha

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

200 g vepřové kýty
sůl
pepř
20 g Eidamu
20 g šunky
20 g Uheráku
slanina
kečup
žampiony
nastrouhaný česnek
1 dcl bílého vína

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu naklepeme, osolíme a opepříme. Přidáme eidam, šunku a uherák, vše zabalíme do závitků.

  2. Nakrájíme na 4 až 5 válečků, které napíchneme na jehlu. Mezi každý váleček přidáme plátek slaniny.

  3. Opékáme 10 minut po každé straně.

  4. Do zbylého tuku přidáme kečup, žampiony, nastrouhaný česnek a bílé víno. Necháme chvíli povařit a přelijeme na maso. Špíz pytláka Říhy podáváme s rýží nebo s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!