Pytlák Říha
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 200 g vepřové kýty
- sůl
- pepř
- 20 g Eidamu
- 20 g šunky
- 20 g Uheráku
- slanina
- kečup
- žampiony
- nastrouhaný česnek
- 1 dcl bílého vína
Postup Pytlák Říha
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kýtu naklepeme, osolíme a opepříme. Přidáme eidam, šunku a uherák, vše zabalíme do závitků.
Nakrájíme na 4 až 5 válečků, které napíchneme na jehlu. Mezi každý váleček přidáme plátek slaniny.
Opékáme 10 minut po každé straně.
Do zbylého tuku přidáme kečup, žampiony, nastrouhaný česnek a bílé víno. Necháme chvíli povařit a přelijeme na maso. Špíz pytláka Říhy podáváme s rýží nebo s bramborem.