Směs na tortilu

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Zeleninová směs:
1 cibule na půlkolečka
2 špalíky pórku na proužky
2 mrkve na kostičky nebo nudličky
2 červené špičaté papriky na půlkolečka
1/2 žluté papriky na tlustší nudličky
1/2 menší cukety na 1/4 kolečka
2 řapíky řapík. celeru odvláknit, nakrájet
5 velkých lžic salsy (ve sklen. lahvičce)
1 plechovka mexických fazolí s kukuřicí
1 menší plechovka kukuřice
2 větší rajská na kousky
2 lžičky mexického koření
sůl
olivový olej
2 lžíce kečupu
---------------
1 balení tortil
1 lžíce sójovky
3 kuřecí prsa na kostky
----------------------
Na zeleninovou přílohu:
datlová nebo cherry rajčátka (i keříková nakrájená na čtvrtky)
salátová oloupaná okurka na kolečka
červená a žlutá paprika
natrhaný ledový salát
jarní cibulku na kolečka
---------------------------
Dip:
velký 10% jogurt nebo zakysaná smetana
gervais nebo lučina
po hrstech nasekané bylinky - pažitka, tymián i s kvítky, petrželka, libeček
trochu pepře a soli

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme všechny potřebné suroviny. Nakrájené maso dáme do misky společně s trochou olivového oleje, sójovkou, trochou salsy a 1 lžičkou mex. koření, marinádu zapracujeme do masa a dáme do lednice.

  2. Cibuli zesklovatíme, přidáme zeleninu mimo rajčat a za občasného zamíchání necháme pustit vůni, pak přidáme rajčata, salsu, koření, kečup a opět chvilku restujeme. Pak do směsi vyklopípe obě konzervy, necháme dojít k varu a vypneme.

  3. Zatím, co se zelenina restuje, připravíme hlubší pánev a rozpálíme trošku oleje. Tam pak přesuneme maso i s marinádou a zprudka opečeme ze všech stran. Smícháme se zeleninovou směsí.

  4. Na dip smícháme všechny ingredience. Servírujeme podle obrázku. Malé tortily necháme nepřehnuté, velké můžeme přehnout na půl.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!