Cibulové gnocchi

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

4 velké cibule + 1 menší
balení gnocchi
120 g uzené slaniny (špeku)
1 střední brambor
lžíce sádla
1-2 lžičky cukru
1-2 lžičky bílého octu balsamiko
lžička mleté uzené papriky
špetka chilli
kmín
sůl
vývar nebo voda

Postup přípravy receptu

  1. Velké cibule nakrájíme na proužky a na sádle z kmínem necháme zesklovatět. Přidáme najemno nastrouhaný brambor a papriku. Podlijeme cca 1/2 hrnkem vývaru a dusíme tak, aby cibule byla na skus.

  2. Cibulová směs s bramborem lehce zhoustne, tak podléváme podle potřeby. Nakonec dochutíme octem nebo cukrem, solí a pepřem. Mezitím uvaříme gnocchi podle návodu. Na kostičky nakrájenou slaninu vyškvaříme.

  3. Ke slanině přidáme zbylou cibuli nakrájenou nadrobno a usmažíme dozlatova. Uvařené gnocchi scedíme a přidáme k ochucené cibuli a promícháme. Nakonec vmícháme osmaženou slaninu s cibulí a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!