Cibulové gnocchi
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 4 velké cibule + 1 menší
- balení gnocchi
- 120 g uzené slaniny (špeku)
- 1 střední brambor
- lžíce sádla
- 1-2 lžičky cukru
- 1-2 lžičky bílého octu balsamiko
- lžička mleté uzené papriky
- špetka chilli
- kmín
- sůl
- vývar nebo voda
Postup Cibulové gnocchi
Postup přípravy receptu
-
Velké cibule nakrájíme na proužky a na sádle z kmínem necháme zesklovatět. Přidáme najemno nastrouhaný brambor a papriku. Podlijeme cca 1/2 hrnkem vývaru a dusíme tak, aby cibule byla na skus.
Cibulová směs s bramborem lehce zhoustne, tak podléváme podle potřeby. Nakonec dochutíme octem nebo cukrem, solí a pepřem. Mezitím uvaříme gnocchi podle návodu. Na kostičky nakrájenou slaninu vyškvaříme.
Ke slanině přidáme zbylou cibuli nakrájenou nadrobno a usmažíme dozlatova. Uvařené gnocchi scedíme a přidáme k ochucené cibuli a promícháme. Nakonec vmícháme osmaženou slaninu s cibulí a můžeme podávat.