Paštika pro mlsouny

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g kuřecích jater
200 g másla
1 cibule nakrájená na jemno
200 ml drůbežího vývaru
150 ml bílého vína
2 pl provensálského koření
2 pl medvědího česneku (není nutné)
100 ml šlehačky
200 g anglické slaniny na plátky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na 2 lžících másla zlehka osmažíme cibulku, přidáme omytá a na kostičky nakrájená játra a opečeme až se zatáhnou. Podlejeme vývarem a vínem a dusíme pod poklicí.

  2. Po chvilce přidáme provensálské koření, pepř a sůl a vaříme 10-15min. Játra mají být cca do poloviny v tekutině když už jsou hotová.

  3. Odstavíme a tyčovým mixérem rozmixujeme společně s máslem do hladka, přidáme šlehačku a medvědí česnek dosolíme a vše dobře promícháme. Vznikne hustá omáčka (kaše) kterou ještě teplou nalejeme do srnčího hřbetu (případně jiných forem) vyloženého plátky slaniny.

  4. Dáme nejlépe na 24hod. do chladna. Paštika se má mírně přesolit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!