Lehká šlehačková roláda
Recepty, MoučníkySuroviny
- TĚSTO:
- 140 g cukru moučka
- 7 vajec
- 2 lžíce kakaa
- 1 - 2 lžíce mletých vlašských ořechů
- špetka kypřícího prášku do pečiva
- NÁPLŇ:
- 1 smetana ke šlehání
- 1 ztužovač
- 1 banán
- Jahody (nebo jiné ovoce -maliny, kiwi...)
Postup Lehká šlehačková roláda
Postup přípravy receptu
-
Bílky ušleháme s cukrem, zlehka přidáme vejce, kakao, ořechy a špetku kypřícího prášku.
Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 10-15 minut na 150°C.
Po upečení plát ihned srolujeme a po vychladnutí z něho stáhneme papír. Rozrolujeme a potřeme po celé délce (u okrajů méně) vyšlehanou šlehačkou se ztužovačem.
Okraj plátu vyložíme podélně rozříznutým banánem. Poté znovu svineme.