Gnocchi ve smetanové omáčce
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- Těsto:
- 3 brambory
- polohrubá mouka
- 1 žloutek
- sůl
- 1 lžíce másla
- Omáčka:
- 1 kelímek smetany
- 1 rajče
- 1 menší červená cibule
- 1 česnek
- hrst zelených fazolových lusků
- sůl, pepř
- olivový olej
Postup Gnocchi ve smetanové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme do měkka a oloupeme. Nastrouháme na jemném struhadle. Pak uděláme veprostřed důlek a přidáme žloutek, osolíme, přidáme rozpuštěné máslo a nasypeme mouku, vypracujeme těsto, dokud nepřestane lepit. Začneme tvarovat noky. Poté je trošku zmáčkneme vidličkou. Vaříme 2 minuty a přecedíme.
Oloupeme cibuli, nakrájíme na kostičky, rajče také na kostičky, česnek nakrájíme na plátky, fazolové lusky povaříme ve vodě, aby změkly. Na pánev nakapeme olivový olej, přidáme cibuli restujeme, poté přidáme fazolové lusky, česnek a stále restujeme. Přihodíme rajčata a 1 minutku restujeme, zalijeme smetanou, dochutíme solí a pepřem a necháme provařit. Noky přidáme do omáčky a podáváme.