Kuře Arabica s cizrnovou rýží
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kuře nebo kuřecí díly (stehna, paličky)
- 2 PL koření Arabica gril (viz. foto sáčku, je na něm uvedeno složení směsi, takže v případě, že ji neseženete, je možné si ji namíchat, popř. odkaz na e-shop v pozn.)
- 2 PL oleje
- voda dle potřeby
- 100 ml smetany na vaření
- cizrnová rýže:
- 0,5 kg rýže Basmati
- 1 PL oleje
- 1 cibule
- sůl
- kurkuma
- kari (dohromady cca půl kávové lžičky)
- plechovka naložené cizrny (např. Bonduelle 245g) nebo stejné množství doma uvařené
Postup Kuře Arabica s cizrnovou rýží
Postup přípravy receptu
-
V oleji rozmícháme směs koření. Kuře naporcujeme, omyjeme, osušíme, dáme do uzavíratelné nádoby, polijeme ochuceným olejem a řádně promícháme. Necháme přes noc marinovat.
Poté maso rozložíme do pekáčku, mírně podlijeme vodou a pečeme dozlatova. Měkké a zlatavé kuře vyjmeme a udržujeme v teple.
Výpek podle potřeby zředíme vodou, provaříme, zalijeme smetanou a ještě podle potřeby dochutíme.
Já jsem do něj přidala asi lžičku té kořenící směsi. Chvíli prohřejeme a servírujeme s upečeným masem a cizrnovou rýží.
Rýži propláchneme a necháme okapat. Na oleji osmahneme pokrájenou cibuli, vsypeme rýži a smažíme, až rýže zesklovatí. Přidáme koření a sůl, zalijeme vodou a dusíme dle návodu na sáčku. Hotovou rýži promícháme s cizrnou.