Kuře Arabica s cizrnovou rýží

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře nebo kuřecí díly (stehna, paličky)
2 PL koření Arabica gril (viz. foto sáčku, je na něm uvedeno složení směsi, takže v případě, že ji neseženete, je možné si ji namíchat, popř. odkaz na e-shop v pozn.)
2 PL oleje
voda dle potřeby
100 ml smetany na vaření
cizrnová rýže:
0,5 kg rýže Basmati
1 PL oleje
1 cibule
sůl
kurkuma
kari (dohromady cca půl kávové lžičky)
plechovka naložené cizrny (např. Bonduelle 245g) nebo stejné množství doma uvařené

Postup přípravy receptu

  1. V oleji rozmícháme směs koření. Kuře naporcujeme, omyjeme, osušíme, dáme do uzavíratelné nádoby, polijeme ochuceným olejem a řádně promícháme. Necháme přes noc marinovat.

  2. Poté maso rozložíme do pekáčku, mírně podlijeme vodou a pečeme dozlatova. Měkké a zlatavé kuře vyjmeme a udržujeme v teple.

  3. Výpek podle potřeby zředíme vodou, provaříme, zalijeme smetanou a ještě podle potřeby dochutíme.

  4. Já jsem do něj přidala asi lžičku té kořenící směsi. Chvíli prohřejeme a servírujeme s upečeným masem a cizrnovou rýží.

  5. Rýži propláchneme a necháme okapat. Na oleji osmahneme pokrájenou cibuli, vsypeme rýži a smažíme, až rýže zesklovatí. Přidáme koření a sůl, zalijeme vodou a dusíme dle návodu na sáčku. Hotovou rýži promícháme s cizrnou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!