Kuřecí jogurtové řízky v bramboráku
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 kuřecí prsa
- 200 g bílého jogurtu
- 1 vejce
- 2 stroužky utřeného česneku
- 1/2 lžičky mleté papriky
- špetka kajenského pepře
- sůl
- pepř
- Bramboráky:
- 500 g brambor
- 1 vejce
- 80 g goudy
- 50-60 ml kyšky
- 3 stroužky utřeného česneku
- 50-60 g hladké mouky
- kmín
- sůl
- majoránka
- tuk na smažení
Postup Kuřecí jogurtové řízky v bramboráku
Postup přípravy receptu
-
Maso rozkrojíme plošně na tenké řízky a osolíme. Jogurt smícháme se všemi surovinami a maso naložíme nejméně na dvě hodiny.
Brambory a sýr nastrouháme na hrubo. Spojíme s kořením, vejcem a zbytkem surovin. Mouku přidáváme podle potřeby.
Na pánvi rozehřejeme tuk, lžíci dáme těsto a rozetřeme ho. Maso otřeme z marinády, položíme na brambory a nahoru dáme další tenkou vrstvu.
Smažíme pozvolna z obou stran do zlatova. Zkraje před otočením bramboráku pánev přikryjeme pokličkou. Po otočení není třeba. Ihned podáváme.