Kuřecí jogurtové řízky v bramboráku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 kuřecí prsa
200 g bílého jogurtu
1 vejce
2 stroužky utřeného česneku
1/2 lžičky mleté papriky
špetka kajenského pepře
sůl
pepř
Bramboráky:
500 g brambor
1 vejce
80 g goudy
50-60 ml kyšky
3 stroužky utřeného česneku
50-60 g hladké mouky
kmín
sůl
majoránka
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso rozkrojíme plošně na tenké řízky a osolíme. Jogurt smícháme se všemi surovinami a maso naložíme nejméně na dvě hodiny.

  2. Brambory a sýr nastrouháme na hrubo. Spojíme s kořením, vejcem a zbytkem surovin. Mouku přidáváme podle potřeby.

  3. Na pánvi rozehřejeme tuk, lžíci dáme těsto a rozetřeme ho. Maso otřeme z marinády, položíme na brambory a nahoru dáme další tenkou vrstvu.

  4. Smažíme pozvolna z obou stran do zlatova. Zkraje před otočením bramboráku pánev přikryjeme pokličkou. Po otočení není třeba. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!