Krůtí játra s česnekem a slaninkou
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 600 g očištěných krůtích jater (nakrájených na plátky)
- 50 g anglické slaniny
- 2 lžíce polohrubé mouky
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička pepře
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 2-3 stroužky česneku
- asi 2 lžíce sádla
- sůl
- asi 4 dl masového vývaru nebo vody na podlévání
Postup Krůtí játra s česnekem a slaninkou
Postup přípravy receptu
-
Játra v misce smícháme s paprikou a pepřem. Anglickou slaninu nakrájíme nadrobno a opečeme, pak přidáme sádlo a rychle osmahneme i játra. Zasypeme moukou a po minutě po troškách přidáváme vývar. Dusíme do změknutí jater asi 30 minut, podléváme podle potřeby.
Ke konci přidáme prolisovaný česnek s tymiánem a úplně nakonec směs osolíme. Podáváme s rýží nebo jakoukoli jinou přílohou, výborná jsou i s pečivem.