Krůtí játra s česnekem a slaninkou

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

600 g očištěných krůtích jater (nakrájených na plátky)
50 g anglické slaniny
2 lžíce polohrubé mouky
1 lžička sladké papriky
1 lžička pepře
1 lžička sušeného tymiánu
2-3 stroužky česneku
asi 2 lžíce sádla
sůl
asi 4 dl masového vývaru nebo vody na podlévání

Postup přípravy receptu

  1. Játra v misce smícháme s paprikou a pepřem. Anglickou slaninu nakrájíme nadrobno a opečeme, pak přidáme sádlo a rychle osmahneme i játra. Zasypeme moukou a po minutě po troškách přidáváme vývar. Dusíme do změknutí jater asi 30 minut, podléváme podle potřeby.

  2. Ke konci přidáme prolisovaný česnek s tymiánem a úplně nakonec směs osolíme. Podáváme s rýží nebo jakoukoli jinou přílohou, výborná jsou i s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!