Lilky zapečené s ostrou kuřecí směsí a čedarem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

4 lilky
olivový olej
sůl
300 g mletého kuřecího masa
6 rajčat
2 chilli papričky
1 cibule
4 stroužky česneku
100 g čedaru
strouhaný sýr Galbani Grangusto
bazalka
oregano
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve omyjeme lilky. Omyté a osušené lilky nakrojíme zářezy tak 1 cm od sebe a osolené necháme chvíli vypotit. Potřeme olivovým olejem a dáme péci do rozehřáté trouby do zlatohnědé barvy. Necháme vychladnout.

  2. Cibuli i česnek oloupeme, obojí nakrájíme - cibuli na drobné kostičky, česnek na plátky. Rajčátka spaříme, oloupeme a pokrájíme na malé kousky.

  3. Na oleji restujeme cibuli s plátky česneku a necháme zesklovatět.

  4. Přidáme mleté kuřecí maso a pěkně restujeme, dokud maso nepustí šťávu. Necháme vydusit.

  5. Nakonec přidáme pokrájené chilli papričky, rajčátka a zamícháme.

  6. Zchladlé lilky vydlabeme a upečenou náplň z lilků přidáme k ostré masové směsí a vše ještě jednou dobře promícháme. Kořeníme pepřem, solí, bazalkou a oreganem.

  7. Polovinou této pikantní ostré masové směsi plníme vydlabané půlky lilků, které na povrchu poklademe plátky čedaru a posypeme směsí strouhaných sýrů.

  8. Pečeme v troubě do roztavení a zapečení sýrů. Podáváme s barevnou zeleninou / okurkami, rajčaty / a pečivem. Druhou polovinu ostré masové směsi podáváme s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!