Gratinované lilky

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 velký lilek nebo 2 menší
300 g mozzarelly
1/2 svazku čerstvé oregano
1/2 svazku čerstvá bazalka
500 g naložených rajčat
100 g hladké mouky
50 g nastrouhaného parmazánu
1 velký stroužek česneku

Postup přípravy receptu

  1. Lilky omyjeme, dobře osušíme a nakrájíme na plátky silné 1/2-1 cm. Dáme je nasolené do mísy a necháme asi 20 minut vypotit. Troubu předehřejeme na 180°C.

  2. Mozzarellu nakrájíme na plátky, bylinky opláchneme, otrháme lístečky a nasekáme. Rajčata částečně rozmixujeme a vmícháme bylinky a utřený česnek.

  3. Lilky vyjmeme z mísy, opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Plátky obalíme v mouce. V pánvi rozpálíme olivový olej a lilky na něm z obou stran opečeme dozlatova. Po vyjmutí z pánve je necháme okapat na papírovém ubrousku.

  4. Formu na nákypy vymažeme tukem a střídavě do ní ukládáme plátky lilku, rajčatové pyré a pokrájenou mozzarellu. Vrchní vrstvu vytvoříme z rajčat a zlehka posypeme parmazánem. Zapékáme v troubě asi 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!